Samstag, 12. September 2015

Παντελής Παντελίδης - Ουράνιο Τόξο που του λείπανε 2 χρώματα (2013)

Παντελής Παντελίδης - Ουράνιο Τόξο που του λείπανε 2 χρώματα (2013)


Ολοκαίνουργιος Παντελής Παντελίδης, σε ένα δίσκο με πρωτότυπο όνομα σίγουρα που ακολουθεί τη γνωστή συνταγή του Παντελή. Μπαλάντες με ενδιαφέροντες στίχους και παραλλαγές αυτών σε μπιτ μορφή στα πρότυπα των τραγουδιών που έγιναν viral σε όλα τα κλαμπ και τα ραδιόφωνα κι ένα ζειμπέκικο (επιτέλους).

Αναλυτικά, ο νέος δίσκος περιέχει δεκατέσσερα (14) τραγούδια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μπαλάντες που προσωπικά ξεχώρισα τα 'Παπλώματα' και 'Δεύτερη Φορά' ενώ οι υπόλοιπες μπαλάντες έχουν ιδιαίτερους στίχους.



 Το 'Κλάμματα' είναι ένα ζειμπέκικο που θα παίξει σίγουρα δυνατά, αλλά που προσωπικά περιμένα πολλά περισσότερα από τον άνθρωπο που ξεσήκωσε τον κόσμο με την πραγματική καψούρα που έβγαζε στα πρώτα του κομμάτια. Το γνωστό 'Όνειρο Ζω' βρίσκεται ανάμεσα στα κομμάτια του δίσκου, ενώ φάινεται ότι το τραγούδι 'Γίνεται' όπως και το 'Κακό Σκυλί' θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν από τα νέα στα κλαμπ.

Στο σύνολό του είναι ένα καλό cd, το οποίο και θα αγαπηθεί από την νεολαία καθότι έχει τραγούδια που θα μιλήσουν στην ψυχή και στο μυαλό της. Είναι βέβαιο ότι ο Παντελίδης έχει να δώσει ακόμη στην λαική μουσική και προσωπικά το ελπίζω γιατί η ανάγκη από νέα άτομα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στανταρ μεγάλων ονομάτων της λαικής μουσικής σκηνής δεν υπάρχουν και πολλά.



 Περιμένω από τον Παντελίδη να δείξει ότι μπορεί να γίνει και βαρύς λαικός, γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς δυνατά ζειμπέκικα δεν κρατάς για πολύ στη λαική μουσική σκηνή. Έκανε το πρώτο βήμα με τις μπαλάντες, σειρά του μεγάλου βήματος τώρα.

ΥΓ. Κι επι του πιεστηρίου : το κομμάτι 'Δε σε συγχωρώ (Στο'χα πει)' είναι πολύ καλό και προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο του δίσκου. Ακούστε το, αξίζει.

Δίσκος : Ουράνιο Τόξο που του λείπανε δύο χρώματα

Εταιρεία : ΕΜΙ


Τραγούδια : 14

1) Οίκος Ανοχής

2) Τέτοια αγάπη δεν αξίζω

3) Φύγε απ'το μυαλό μου

4) Κλάμματα

5) Τα παπλώματα

6) Είχα κάποτε μια αγάπη

7) Κόψε με στα δυό

8) Κακό σκυλί

9) Δεδομένο

10) Δεύτερη φορά

11) Γίνεται

12) Δε σε συγχωρώ (στο'χα πει)

13) Όνειρο ζω

14) Στο φανάρι


greek : Παντελής Παντελίδης - Ουράνιο Τόξο που του λείπανε 2 χρώματα (2013)
http://www.navagia.gr/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B5%CF%82/review-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD/item/32-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%8C%CE%BE%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5-2-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-2013



greek :Παντελής Παντελίδης - Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα (Full CD | Non-Stop)
https://www.youtube.com/watch?v=J3yHy5Brt_A


Keine Kommentare: